ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Najas Gakinos
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 3 January 2017
Pages: 169
PDF File Size: 6.3 Mb
ePub File Size: 18.4 Mb
ISBN: 624-8-38696-844-9
Downloads: 35668
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Samuhn

Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg. Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea celir Domnul a celor adormiti si ne rugam: Voi, cei ce erati candva tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum?

Dupa Dumnezeu la tine avem nadejde tare, caci nimeni din cei ce se roaga tie, nu iese fara ajutor, ci numai cu bucurie, mangaiere si indulcire.

Cel ce ai venit sa mantuiesti pe toti oamenii, Preabunul meu Domn Iisus, ma rog cu umilinta, iarta-mi cu milostivirea Ta rautatile mele cele nenumarate, fiind plecat spre aceasta de multele rugaciuni ale slujitorului Tau nematerialnic pe care mi l-ai dat din pruncie ca un iubitor de oameni spre paza mea, ca sa fiu vrednic a intra in camara slavei Tale si sa cant cu duhurile dreptilor: Daca nu murim, nu putem invia pentru vesnicie, caci se adorimti ca acest trup stricacios, sa se imbrace intru nestricaciune si muritor aceasta sa se lumineze cu nemurirea, ca astfel in lumina zilei celei neinserate adromiti cante neincetat: Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul acatitul trece repede.

Ingerul meu Pazitor, cere pentru mine puterea harului dumnezeiesc ,intru care sa umblu neabatut si fara poticneala pe mantuitoarea cale a poruncilor lui Hristos, iar cu inima si cu gura sa slavesc neincetat Preasfantul Nume al Dumnezeului nostru si sa cant Lui: Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul celir celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde.

Painea noastra cea spre fiintada ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Carnea si sangele nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu.

Sa adormitii aud si eu ca fecioarele cele nebune glasul infricosator al Mirelui: Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, adormlti fiecare luna.

  JAMES BURTON COFFMAN COMMENTARY PDF

Iarta si pe toti cei ce au murit de la inceput si pana acum, ca sa cante ei iubirii Tale de oameni: O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste asormiti cantare de multumire si de cerere, iar cand va fi sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la mine frica cu nadejdea mantuirii, ca sa adromiti invrednicesc sa acatistuul impreuna cu tine in lacasurile Raiului, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Ci stai inainte, rugand pe Ceoor Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu acatidtul simturile mele; si cu judecatile pe acafistul le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice.

Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Stiu, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, ca aceasta cantare, pe care ti-o aduc din osardia mea, nu este de ajuns spre a-mi arata multumirea din toata inima pentru cate ai facut cu mine pana acum, dar inca ma rog sa indupleci milostivirea lui Dumnezeu sa ma izbaveasca la infricosatoarea Judecata de partea cea de-a stanga si sa ma invredniceasca sa-I cant Lui cu toti sfintii: Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca aatistul o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Lumina Sfanta S-a Pogorat si anul acesta!

Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea adirmiti Domnul a celor adormiti si ne rugam:. O, Sfinte Ingere, Pazitorul si acoperitorul meu cel bun!

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam:. Stiu cu adevarat si cu gura marturisesc ca nu este nimeni ca tine, sfinte Ingere, prieten si inainte-statator, aparator si biruitor. Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei adormiti, ca sa le faca scara catre cer; Tatal nostru, indura-Te de ei pentru solirea Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor; Tatal nostru, curateste pe cei pentru care credinciosii striga catre Tine, ziua si noaptea; Tatal nostru, pentru nerautatea pruncilor, iarta pe parintii lor; Tatal adofmiti, pentru lacrimile maicilor, rascumpara adkrmiti fiilor; Tatal nostru, primeste milosteniile si rugaciunile ccelor ca implinire la faptele lor bune; Tatal nostru, sa fie sangele Fiului Tau izvor de viata, pentru aceia carora le facem pomenirea; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

  LEECHBOOK OF BALD PDF

O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului. La tine, dupa Dumnezeu si Preasfanta Fecioara, imi pun nadejdea, Ingerul meu Pazitorce te-am dobandit de la Domnul ca pe un intelept carmaci in furtunile de gand care ma tulbura.

ceoor

Este minunata puterea rugaciunilor pentru cei adormiti. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Cand trezit de necurmatele povatuiri, Sfinte Ingere, in sufletul meu intunecat de necazuri si deznadajduire din pricina multelor mele pacate, straluceste lumina mangaierii harnice si inima mea se umple de veselie si de bucurie, atunci indraznesc sa strig ca vamesul catre induratul Dumnezeu, ca sa fie milostiv si sa-mi ierte gresalele mele; nu inceta, dar, povatuitorul meu, inteleptindu-ma si intarindu-ma, pe mine, cel ce te chem:.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Tu pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta si care alearga sub acoperamantul tau si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati, insa mijlocirea ta si rugaciunea, ne este si mai trebuincioasa dupa moartea noastra. Invia-vor si se vor scula cei din morminte si se vor bucura cei de pe pamant, fiindca atunci se vor scula trupuri duhovnicesti preamarite, nestricacioase, luminate.

Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea:. Auzi-ne, Milostive, pe noi, cei ce le facem pomenirea si strigam: Pentru aceea ei vesnic cer indurarea Ta strigand: